logo

Knjižni klub Onkraj motenj | 23.09.2022

Knjižni klub Onkraj motenj

v živo preko spleta (ZOOM)

»Ko se znajdeš v situaciji, za katero se ti zdi, da je ne moreš spremeniti, lahko da si zataknjen v motečem vsadku« (iz knjige Živeti onkraj motenj, G. M. Douglas, D. Heer).

Moteči vsadek je nekaj, kar energijsko obstaja v tvojem svetu. Ustvarjeni so na način, da te zaustavljajo pri kreaciji življenja, ki si ga resnično želiš ustvariti.

Poznamo naslednje in so razvrščeni na:

– Jeza, bes, srd, sovraštvo,

– obtoževanje, sram, obžalovanje, krivda,

– odvisnostni, kompulzivni, obsesivni in sprevrženi pogledi,

– ljubezen, seks, ljubosumje, mir,

– življenje, bivanje, smrt, resničnost,

– posel, dvom, odnos in strah.

Moteči vsadki so oblikovani tako, da ti preprečijo videti, kaj se resnično dogaja.

Ljudje uporabljajo moteče vsadke, da sodijo, in ne kot nekaj, kar bi uporabili za izbiro. Moteči vsadki so oblikovani tako, da bolj kot zavedanje ustvarjajo občutek obsojanja in pravilnosti.

Moteči vsadki tvojo pozornost preusmerijo na nekaj, česar ne moreš obvladati. Odstranijo tvojo izbiro in te naredijo nedelujočega. Vedno predstavljajo laž. Če deluješ iz motečega vsadka, ne moreš nikoli dobiti resnice ali jasnosti o tem, kaj se dogaja.

Moteči vsadki so vse, kar je oblikovano na način, da te zaklene v to resničnost in preprečuje, da bi bil ti vse kar v resnici si.

Če samo pogledate strah – kako te strah ohromi!

Pa strah v resnici obstaja?

Ko se nahajaš v življenjsko ogrožajoči situaciji, npr. ko se voziš po cesti z avtomobilom in moraš na hitro zavirati, da preprečiš nesrečo? Ali te je takrat res strah ali narediš vse, kar je potrebno, da jo preprečiš? Kdaj se strah dejansko pojavi? Ko je že vse mimo!

To je samo eden izmed primerov in teh primerov je ogromno.

Na tem popotovanju bomo raziskovali in se poglobili v to, kaj moteči vsadki dejansko so, kako jih prepoznati in kako jih izločiti iz našega življenja, da nas več ne ovirajo!

Je pa ta tema zelo zanimiva na drugi strani pa tudi zelo intenzivna, saj kar ne moremo dojeti, kako je lahko življenje dejansko lepo, lahkotno, radostno in veličastno, ko stopimo iz sence motečih vsadkov in se jih osvobodimo!

Živeti onkraj motenj – 6 delni knjižni klub

Začnemo v petek 23.9.2022 ob 20.00h

Lokacija: v živo preko spleta (ZOOM)

Cena: 120,00€

Prijava na: info@sonjaturnsek.com ali na +386 41 922 328.