logo

Darilo življenjskih izkušenj

Darilo življenjskih izkušenj

Ko gremo skozi naše življenje izkušamo različne stvari in situacije.

Velikokrat gremo v reakcijo, ko se stvari ne izpeljejo na način, ki smo ga pričakovali. Ko se nam »zgodi« neka situacija, gremo velikokrat v sodbo sebe in drugih ljudi ter si rečemo, da se je »usoda » poigrala z nami.

Kaj pa če bi namesto tega, da mislimo, da nam je nekaj »usojeno« raje pogledali na življenje na drugačen način?

Kaj če bi bili voljni pogledati vsako svojo življenjsko izkušnjo? Brez sodb sebe in drugih ljudi, ki so vpleteni vanjo?

Kaj če bi jo pogledali iz mesta popolne ranljivosti in si upali postaviti vprašanje: Kakšne izbire sem naredil, ki so ustvarile to?

Veste v življenju se nam nič ne zgodi!

Vsako, ampak res vsako situacijo, ustvarimo sami z izbirami, ki jih naredimo! Vem, da je na neki točki to težko pogledati, še posebej, ko sem vam življenje ruši pred vašimi očmi vendar, če ste voljni to pogledati, potem lahko to spremenite, v nasprotnem primeru pa se vam stvari še naprej "dogajajo".

Izbire delamo na zavedni in nezavedni ravni. Že vsaka naša misel nekaj ustvari in če imamo prepričanje, da moramo v vsakem življenju nekaj predelati in trpeti, uganite kaj vam bo vesolje dostavilo? Točno to! Nikomer od nas ni potrebno trpeti!

Nismo prišli na ta planet zato, da bi trpeli ampak, da bi uživali življenje. Vsak od nas je unikaten in zase svet.

Kaj, če bi na vsako situacijo, ki se vam je »zgodila« pogledali na malo drugačen način in se vprašali: Kakšno je darilo moje življenjske izkušnje, ki ga nisem priznal, ki ga lahko zdaj priznam in izberem? To vprašanje nam je postavil na seminarju Everything is possible How do I get there? dr. Dain Heer. In to vprašanje mi je prineslo ogromno zavedanj in nek nov prostor drugačnih možnosti!

Iz vsake življenjske izkušnje se lahko ogromno naučimo, dobimo veliko zavedanj in če nekaj ne deluje za nas, ne potrebujemo več to izbirat!

Kako to naredimo? Preprosto naredimo drugačno izbiro!

Drugačno izbiro pa lahko naredimo, če resnično ozavestimo, da je vse samo izbira! In da smo mi tisti, ki imamo škarje in platno našega življenja v svojih rokah. Če nehamo nekoga izven nas delati za vir in spoznamo, da smo mi VIR vsega, kar se prikazuje v našem življenju!

Ko se pogovarjam ljudmi z mano delijo svoje življenjske izkušnje. Tako lepe, kot tudi manj lepe. Pri lepih vedno rečem: «Kako je lahko še boljše kot to?«

Pri manj lepih, tistih, ki niso ljudem v največji doprinos, pa povabim vsakega posameznika, da pogleda na te situacije in da ozavesti, da ima izbiro ter, da je nekaj več mogočega.

Vendar je pa tukaj en "hakelc". Eni ljudje so dejansko voljni pogledati, s katerimi izbirami so ustvarili to, kar se jim pojavlja v življenju in so voljni narediti drugačno izbiro ter prepoznati darilo trenutne situacije.

Nekateri ljudje pa preprosto rečejo tako je in nimam drugačne izbire! In veste kaj? Res je nimajo! Ker je niso voljni imeti!

Tudi izbira, da imaš izbiro, je izbira!

Ko začneš ozaveščati, kaj je darilo tvojih življenjskih izkušenj, greš onkraj sodb v hvaležnost. In hvaležnost je tista, ki dejansko ustvari več v našem življenju!

In naslednjič, ko se soočate s kakšno situacijo, ki vam ni v največji prispevek se vprašajte:

Kaj je darilo življenjske izkušnje, ki ga nisem priznal, ki ga lahko sedaj priznam in izberem?

In izberite to! Izberite darilo življenja, ki ga imate in delajte izbire, ki ustvarijo več za vas in vaše življenje!

Res je, da te izbire velikokrat niso udobne, saj moraš iti izven svoje cone udobja, vendar ustvarijo največ!