logo

Telo pokaži mi

Telo pokaži mi

Telo nam sporoča kaj si želi, vendar mi teh šepetov telesa velikokrat ne slišimo. Najprej nas nežno opozori z blagim neugodjem, ki hitro mine. Potem pa postaja telo vedno bolj intenzivno in velikokrat se zgodi, da nam ali pade imunski sistem in zbolimo ali narobe stopimo in si poškodujemo nogo. Telo nam v teh trenutkih sporoča, da potrebuje počitek, da potrebuje našo pozornost. Kaj če v takih trenutkih, ko se to zgodi ne bi sodili telesa?

Kaj če bi preprosto spoznali, da smo mi pripeljali naše telo v to stanje?

Kolikokrat pa ti poslušaš svoje telo?

Mu prisluhneš takrat, ko nežno šepeta, da se moraš ustaviti ali mu prisluhneš šele takrat, ko resno zboliš?

Telo je lahko fizično utrujeno, lahko je utrujenost tudi psihična. Kolikokrat zanemarimo šepet našega telesa, ko nam sporoča naj nekaj naredimo, pa to preslišimo in gremo z glavo skozi zid pri določenih stvareh?

Kaj pa če bi začeli poslušati šepete naših teles? Kaj če bi telesu dostavili to, kar potrebuje?

Naše telo je čarobno. Vse v našem telesu je povezano in vse deluje usklajeno ter vse celice prispevajo ena drugi.

Ali kdaj sploh pomisliš na telo na tak način? Da ozavestiš, kako srce poganja kri po žilah, kako se naredi izmenjava plinov, ko ti vdihneš, kako se celice oksigenirajo in ko izdihneš, da gre z izdihom ven CO2? Kaj se v telesu dogaja po obroku? Kako delujejo naši možgani? Povezava med možgani in organi ter organskimi sistemi? Ali kdaj pomisliš na to, kako je narava in naš planet doprinos tvojemu telesu in kako si ti doprinos naravi? Ko vdihneš, vdihneš kisik, ki obogati telesne celice, ko izdihneš, razbremeniš telo CO2 in ga podariš naravi, ki ga uporabi pri fotosintezi, ki je pomemben proces izdelave hrane za rastlino. Rastline nam pa podarijo kisik. Simultanost dajanja in prejemanja.

Ali si kdaj hvaležen/a telesu, ker deluje tako brezhibno? Ker se lahko premikaš? Ker lahko vidiš? Ker lahko slišiš? Ali nam je vse samoumevno, dokler vse deluje tako kot mora?

Ja največkrat nam je.

Ali misliš, da je to samoumevno nekomu, ki ne vidi, ne sliši, se ne more premikati? Ti ljudje so velikokrat še bolj hvaležni svojim telesom in nič ne jemljejo samoumevno. Velikokrat imajo bolj razvite druge sposobnosti, ki nadomestijo pomanjkanje funkcionalnosti določenega organa ali dela telesa.

Kaj, če bi začel/a vsak dan s hvaležnostjo za svoje telo? Ne glede na to, kakšno je? Kaj če bi ozavestil, da je takšno kot je, zaradi tvojih izbir? In če nisi zadovoljen/a s svojim telesom, kaj če bi namesto tega, da ga sodiš, naredil/a preprosto drugo izbiro? Vprašal/a telo kaj potrebuje? Počitek, vitamine, obisk pri zdravniku, energijsko podporo?

Telesu moramo dati točno to kar potrebuje. In če v neki situaciji zahteva zdravniško pomoč, mu jo zagotoviš. Nato imaš možnost, da narediš drugačno izbiro! Lahko ga ob tem energijsko podpreš in prispevaš k temu, da hitreje okreva.

Moj pogled na vse skupaj se je spremenil, ko sem malo manj kot pred 3 leti spoznala modaliteto Access Consciousness, ki te opolnomoči k temu, da začneš zaupati vase in v svoje unikatno zavedanje. Vključuje Access Barse in telesne procese ter še mnogo mnogo več. Spoznala sem, da ne glede na to, kaj se dogaja z mano, da imam v vsakem trenutku na voljo drugačne izbire in da lahko izberem to, kar deluje zame.

Kaj si pa ti izbiraš v teh dneh?

P.S.: Če te zanima več o tem, kaj je Access Consciousness in kaj so to Access Bars ali telesni procesi, si lahko več ogledaš na www.sonjaturnsek.com, kjer se lahko naročiš tudi na novičke in si seznanjen/a z vsemi novostmi.

Sonja Turnšek, mag. zdr. nege

Certificirana Facilitatorka Access Consciousness, Access Bars facilitatorka, facilitatora telesnih procesov in Energijskega Facelifta ter SOP praktik.