logo

Ena majhna stvar, ki je upočasnila svet

Ena majhna stvar, ki je upočasnila svet

V teh dneh vsak dan na poročilih, po radiu, na spletu in še kje veliko govorijo o koronavirusu.

O zelo majhni stvarci, ki je niti ne vidimo s prostim očesom in je spremenila vse. Kar naenkrat moramo ostajati doma, ne smemo se družiti z drugimi ljudmi, marsikdo dela od doma ali pa sploh ne dela, ker ne more, pouk se je preselil v domače okolje, starši smo postali otrokovi učitelji in še kaj bi se našlo.
Po drugi strani pa nas veliko ostaja v službah in delamo veliko več, za dobro vseh. Vsepovsod nas opozarjajo, da naj ostanemo doma, poudarjajo vse ukrepe, ki so nujno potrebni za zajezitev virusa. Da ne bo pomote, sama se jih vestno držim in vsem tudi priporočam, da se jih držijo.
Hkrati pa vsem tudi povem, da naj ne delajo panike in naj ne živijo v strahu. Strah je razdiralno čustvo, ki nam nikoli ne prinese nič dobrega. Velikokrat nas ustavi na poti do tistega, kar si res želimo.

In kakšno je življenje v nenehnem strahu?

Jaz ga ne bi želela živeti in si ga tudi ne izbiram. Raje sledim svojemu vedenju in temu, kar si resnično želim za moje življenje. Pri tem so mi v velik doprinos orodja Access Consciousness, brez katerih bi v teh dneh težko shajala.
Veliko ljudi je pred koronavirusom spraševalo po spremembah, po tem, da bi imeli več časa zase, za svoje partnerje, otroke… da bi se svet vrtel malo počasneje in bi lahko malo več uživali.

Kaj pa, če je ta situacija sprememba, po kateri smo spraševali? Pa se kaže na popolnoma drugačen način? Kaj, če je vse nasprotno od tega, kar se prikazuje in kaj, če ni nič nasprotno od tega kar se prikazuje?
Ste kdaj pomislili na to? Da lahko ena taka majhna stvarca kot je virus spremeni toliko?

In vi se še vedno sprašujete: Le kaj lahko jaz spremenim? OGROMNO.

Vendar morate slediti sebi. Biti to, kar ste, pa si do sedaj niste dovolili biti. Sedaj je čas, da začnete izbirati več zase, več za naš planet, ki tako kliče po spremembi. Da stopite v svoje vedenje in ste doprinos sebi, ljudem okoli vas in našem prečudovitem planetu, ki tako skrbi, da je vse na njem v ravnovesju, da lahko mi ljudje sploh živimo na njem.

Pa znamo to sploh ceniti? Smo za to iskreno hvaležni?

V zadnjih dneh velikokrat slišim prav o hvaležnosti. Zanima pa me ali ste se resnično in iskreno vprašali, za kaj vse ste hvaležni? Ste hvaležni zase? Ste hvaležni za izbire, ki so vas pripeljale do sem, kjer se trenutno nahajate? Ste hvaležni za ljudi, ki so del vašega življenja? Ste?
Če resnično pogledate za kaj vse ste hvaležni, boste hitro ugotovili, da imate lepo in polno življenje. In tega vam ne more nihče odvzeti. In če si želite kaj več, preprosto začnite delati izbire, ki vas bodo pripeljale do tistega več.
Samo s pritoževanjem nad situacijo v kateri smo se znašli ne bomo rešili nič.

Potrebno se je iskreno vprašati kaj si sploh želite in to biti tudi voljni prejeti. Zavest vključuje vse in ne izključuje ničesar. Tako lepo, slabo kot grdo. Dovolite sebi biti s tem kar je. Ne iščite v vsem samo pozitivnega. Zavedanje ni v tem, da vedno hočeš najti nekaj pozitivnega v človeku ali situaciji. Je voljnost prejeti vse. Biti vse. Narediti vse, kar je potrebno in stopiti v več sebe. Ni vedno udobno, velikokrat je celo neudobno, ampak z vsakim korakom, ki ga narediš, dostopaš do več sebe. Postajaš bolj prisoten s sabo, s svetom in s tem, kar je.

In v tej situaciji, ko ne veste čisto kaj je prav v zvezi z vsem tem, se s tem ne obremenjujete preveč, ampak preprosto uživajte v tem, kar vam je dano in iz tega mesta kreirajte, kar vam je v doprinos.
Ostanite v vprašanju in sledite svojemu vedenju. Sedaj je mogoče čas, da preberete knjige, ki vam jih do sedaj ni uspelo, da kaj počnete s svojimi otroci, kar niste mogli prej zaradi natrpanega urnika v službi, posvetite se partnerju ali pa bodi preprosto sami s sabo in počnite vse kar vam je v doprinos in veselje.

In nikoli se ne vdajte, nikoli ne obupajte in nikoli ne odnehajte.

Vi ste moč. V vas je moč.