logo

Zaupati sebi

Zaupati sebi

Ko smo bili otroci se nam je vse zdelo dosegljivo. Bili smo polni idej, kaj bomo v življenju dosegli, kaj bomo imeli in niti ena stvar, ni bila nedosegljiva. Nihče nas ni omejeval, saj so si vsi mislili, ah saj je samo otrok, naj sanja…

Z odraščanjem se začnemo srečevati z raznimi omejitvami, ki nas počasi, najprej na nezavedni ravni, nato pa tudi na zavedni ravni vedno manj osrečujejo. Imamo vse kar smo si želeli oz. kar mislimo, da smo si želeli, vendar v sebi nismo zares srečni. Nekaj še vedno manjka!

Srečujemo se z raznimi družbenimi normami, katerim moramo slediti, če želimo ustrezati tej realnosti. Počasi izgubljamo sebe, saj nas ta družba usmerja vstran od sebe, od svojega bistva, od svojega bitja.

Nihče nam ne pove, da smo veličastni, da imamo zavedanje, da imamo v sebi nekaj več kot samo fizično telo, ki ga vidimo v ogledalu. Nihče nam ne pove da smo ljudje, rastline, živali, cel svet povezani na čisto drugačen način, kot nas uči ta realnost. Nimamo pravih orodij, da kreiramo svoje življenje onkraj tega, kar nas ta realnost uči. Ker pa mi vemo, da je možno nekaj več in ne vemo točno kaj to je, se počasi pričnemo obtoževati in soditi, da smo napačni. To, da imamo občutek, da smo drugačni – s tem nismo napačni. Je darilo, ki nas vodi do drugačnim možnosti bivanja in delovanja na tem prečudovitem planetu.

Kaj če bi raje začeli raziskovati, kaj je vaša realnost na tem planetu, namesto da bi se še naprej poskušali prilagajati vsem drugim?
Namreč ko si ti resnično TI, vse ostalo deluje. Ali se spomnite trenutka, ko ste kdaj izbrali nekaj, kar ste vedeli, da je resnično dobro za vas, ne glede na to, da so vsi ostali govorili drugače…in kako čudovito je bilo to? Kako ste se počutili ob tem? Kakšen občutek lahkotnosti in sreče je spremljal to izbiro? In drugič, ko ste imeli ponovno ta občutek lahkotnosti, da bi nekaj izbrali zase, pa tega niste, na podlagi sodb drugih ljudi? Kako ste se počutili? Nezadovoljni, težki, prazni?

Ko se poskušamo stlačiti v okvir omejitev in sodb, tako svojih, kot od drugih ljudi, smo vsak dan bolj nesrečni. In takrat se znajdemo pred vprašanjem: Mora biti nekaj več? Kako naj grem naprej?

Prvo, kar lahko storimo je to, da se nehamo obremenjevati z mislimi in sodbami drugih ljudi. Ko se nehaš obremenjevati s sodbami drugih ljudi in začneš delovati iz sebe, postaneš bolj srečen in s tem tudi drugim ljudem pokažeš, da imajo drugačne možnosti na razpolago, še si jih le izberejo. Ko začneš delovati iz sebe, iz svojega zavedanja, spoznaš, da imaš na volji čisto drugačne možnosti. In ta voljnost slediti svoji drugačnosti je darilo za nas same in za vse okoli nas.

Jaz sama sem po mnogih letih raziskovanja, kaj je to - nekaj več, kar je možno, našla z orodji Access Conssciousness. Ko sem se udeležila moje prve Access Bars delavnice sem se počutila bolj lahkotno, imela pa sem mešane občutke, saj kar nisem mogla verjeti, da lahko s preprostimi orodji spremeniš čisto vse. Sedaj to preprosto vem in sledim sebi in svojemu zavedanju.

Kaj pa ti? Si se našel/a v tem? Želiš izvedeti več? Si želiš spoznati orodja, ki ti lahko spremenijo vse tvoje življenje?

Zavedaj se sledečega in sicer, da je možno veliko več, kot trenutno veš in se zavedaš in da te od tega nekaj več loči le tvoja izbira.

Torej kaj bo? Si boš izbral/a nekaj več?